Капучіно і Лате - в чому різниця

Капучіно і Лате - в чому різниця

Капучіно і лате приїхали до нас з Італії, де останнє називається Caffè latte. Ці напої готуються на основі еспресо з додаванням гарячого молока. Але є кілька ключових відмінностей, які відрізняють їх. Для того, щоб купити паперовий стакан правильного напою в Києві, потрібно знати їх відмінності. Основне відмінність між цими двома напоями - це пропорція еспресо / молоко / піна.

Для приготування капучіно використовуються рівні пропорції інгредієнтів: 1 частина еспресо, 1 частина молока, 1 частина пінки. Щоб почути смак кавової  гірчинки та м'якої молочної солодкості, знавці не рекомендують додавати цукор, ні інші інгредієнти. За правилами капучіно п’ється без змішування.

Класична пропорція лате в спеціальному паперовому стакані складається з 1-ї частини еспресо, 2-х частин молока та 1-ої частини піни. На відміну від щільної піни капучіно, пінка лате більш легка. Хочеться відзначити, що в самій Італії Caffè latte не містить пінного молока.

Для капучіно молоко вбивається, а для лате скоріше підігрівається. Правильний капучіно має ніжну еластичну піну висотою 1,5-2 см, хоча в деяких закладах все ще можна зустріти капучіно з величезною шапкою зверху. На щастя, кавова культура в нашій країні неухильно росте, тому така подача зустрічається все рідше.

Подача лате в закладах теж різноманітна. Це може бути багатошаровий коктейль або однорідний. Такі подачі мають право на існування, хоча слоїстий лате відрізняється способом приготування і в Італії називається латте-макіато.