Приготування кави в капсульній кавоварці

Приготування кави в капсульній кавоварці

Існує багато способів приготування кави, кожен з яких залежить від смакових уподобань і зручності приготування. Наприклад, деякі кавомани п'ють каву часто, але не готові варити собі порцію кожні півгодини. Для таких людей була придумана капсульна або «американська» кавоварка. Назва вона отримала тому, що цей спосіб заварювання дуже популярний в Америці. Американці готують каву зранку, а потім п'ють його протягом дня, так як пристрій капсульної кавоварки дозволяє підтримувати гарячу температуру напою. Для швидкості приготування переважно використовують одноразові паперові стакани.

Принцип дії капсульної кавоварки настільки простий, що приготувати в ній каву з використанням паперових стаканчиків зможе навіть дитина. Для цього буде потрібно виконати всього три кроки:

  1. Засипати мелену каву у фільтр і злегка розрівняти поверхню.
  2. Налити холодну воду в спеціальний резервуар.
  3. Включити кавоварку та поставити стакан.

Робота капсульної кавоварки заснована на принципі фільтрації: вода, нагріваючись, піднімається по спеціальній трубочці і потрапляє в фільтр з меленою кавою, яка екстрагується і по крапельці виливається в колбу. Після того, як вся вода пройде через фільтр, кавоварка перемикається на режим підігріву - нагрівальний елемент під кавником не дає охолонути напою довгий час.

Дуже часто такий спосіб заварювання використовують в офісах. Тому, якщо у вашому офісі є капсульна кавоварка, крім доброї кави рекомендуємо купити стаканчики паперові в Києві у виробника. За робочий день кожен співробітник не один раз приготує собі і клієнтам смачний напій, що бадьорить, а постійно бігати мити чашку в робочий час не доводиться. Паперові стаканчики позбавлять вас від цієї необхідності і зроблять кавові брейки більш комфортними.

Нюанси приготування кави в капсульній кавоварці:

1. Ступінь розмолу. Кожному способу заварювання підходить певний розмол, що дозволить максимально розкрити смак і аромат сорти. Розрізняють такі види: грубий, середній, тонкий, надтонкий і "турецький" (або «в пил»). Для капсульних кавоварок використовується середній розмол.

2. Кількість кави. Зазвичай рекомендується засипати каву з розрахунку 60 г на літр води. Для любителів міцного напою цю дозування можна збільшити. Після декількох заварювань ви зможете самі підібрати необхідну кількість кави.

Стандартні капсульні кавоварки забезпечені пластиковим фільтром, який легко миється і досить довговічний. Але частими є випадки, коли люди забувають викинути залишився кавовового макуха, тому фільтр набуває неприємного запаху. Більш гігієнічним варіантом є паперовий фільтр, який просто викидається після використання. Ми рекомендуємо на додаток до капсульної кавоварки також купити оптом паперові стаканчики в Києві. І пам'ятайте: ви завжди можете експериментувати з сортами зерна, ступенем розмолу і часом приготування, але експериментувати з гігієною все ж не варто.